• 011 / 8231 422
  • komun@verat.net

Церемонија примопредаје јапанске донације

24. Јул 2019. 12:00

Церемонија примопредаје донације за Пројекат обезбеђивања камиона комбиноване смећарке „IVECO“ за прикупљање смећа Јавном комуналном предузећу „Младеновац“ одржана је данас у просторијама предузећа.

Влада Јапана обезбедила је 62 345 евра ( 10 милиона динара) ЈКП „Младеновац“ као подршку унапређењу животне средине у Републици Србији. Наше предузеће је међу 12 локалних организација које су обухваћене пројектом донације у укупном износу од 880 045 евра.

Ово возило је запремине седам кубика и користи се за изношење смећа у уским улицама где је приступ великим смећаркама од 16 тона онемогућен.

Захваљујући овом возилу побољшан је квалитет услуга у изношењу кућног смећа, као и услова рада запослених у сектору чистоће у ЈКП „Младеновац“.

Директор Владета Лучић захвалио се грађанима Јапана и амбасади Јапана у Србији на донацији, која је утицала на побољшање хигијене у граду и бољу заштиту животне средине.

Церемонији је присуствовао г. Минору КИУЋИ, заменик министра животне средине Јапана, Њ.е.г. Ђунићи МАРУЈАМА, амбасадор Јапана у Републици Србији, г. Владан ГЛИШИЋ, председник градске општине Младеновац, г. Филип АБРАМОВИЋ помоћник министра заштите животне средине Републике Србије, г. Владета ЛУЧИЋ,директор ЈКП “Младеновац“ .

Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (POPOS) у Србији од 1999. године досегао је 14 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 508 милиона евра.

Донација је знак доброг пријатељства Србије и Јапана.

Вести и догађања

Погледај све вести