• 011 / 8231 422
  • komun@verat.net

Становници Ковачевца добијају нову водоводну мрежу

12. Април 2021. 12:00

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић, као и председник општине Младеновац Владан Глишић обишли су радове на изградњи водоводне мреже у Месној заједници Ковачевац.

Весић је рекао да је веома важно да људи који се налазе на функцијама и доносе одређене одлуке, на терену разговарају са људима и тако се упознају са проблемима са којима се становништво суочава.

„Данас видимо како изгледа демократија у Србији и како се на лицу места решавају проблеми. То је једини начин на који можемо да побољшавамо квалитет живота грађана.  У селу Ковачевац, као и свуда, постоје бројни проблеми, али је много тога и урађено. У сваком селу и насељу на територији Београда постоје проблеми и сигурно је да све то не може одједном да буде решено. Овде је свакако највећи проблем водоснабдевање и управо је општина Младеновац издвојила 13 милиона динара, на чему сам им веома захвалан, што ће резултирати прикључењем на водоводну мрежу 90 домаћинстава.  Та домаћиства ће имати стабилно водоснабдевање, а у следећем кораку општина ће издвојити још 37 милиона динара како би још више од 500 кућа било прикључено на водовод. На тај начин ћемо решити проблем водоснабдевања у Ковачевцу – рекао је Весић.

Према његовим речима, суштина решења свих проблема везаних за водоснабдевање овог дела Београда је регионални водовод Макиш – Младеновац.

„Тај водовод се убрзано гради и Град Београд ће у наредних неколико година у тај пројекат уложити више од 50 милиона евра. Расписан је тендер за Ритопек, где је већ почела изградња водовода, а сада су расписани тендери за одвојке према Гроцкој и Врчину. Радимо Умчаре, Дражањ, Пударце и Камендол, односно последња села пре уласка у Младеновац и тренутно се ради пројекат водовода у Младеновцу. То значи да ће до 2024. године „градска вода“ стићи до Младеновца. Тако ће читав низ села бити прикључен на градски водовод, имаће стабилно водоснабдевање и квалитетну воду из фабрике у Макишу“, додао је заменик градоначелника.

Извођач радова је ЈКП „Младеновац“ и очекује се да до 1. јуна радови буду завршени, а тада ће и грађани добити стабилније и квалитетније водоснабдевање. Дужина водовоне мреже која се овде гради је 1.777 метара, а уплану је и копање још једног бунара који се налази на територији МЗ Ковачевац.

Вести и догађања

Погледај све вести